musikbloggar.info

minmusikresa

Musikblogg med recensioner, nyheter och åsikter.

DKHL's favoriter; As Cities Burn - Come now sleep

Kategori: Allmänt

Come down heaven, why don't you come down, why dont you step down from your clouds, why won't you come down? manar sångaren Cody Bonette i öppningslåten "Contact". Och man undrar, varför gör den inte det?
As Cities Burn är ett kristen post-hardcore band från Mandeville Louisiana. Många kommer direkt  tänka "åh ett kristet band, dom kommer bara sjunga massa halleluja, praise jesus osv". Detta är inte fallet, dock att texterna har handlar mycket om kristna värderingar och om Gud, så blir det aldrig för "preaching" som gospell är. Jag upplever även att texterna är frågande mot kristendomen, t.ex i låten "Clouds";

Is your god really God?
Is my god really God?
I think our god isn't God,
If he fits inside our heads


Och I låten "The Hoard";

Grace make your way to the well
To those who deserve it
After all they've earned it
But vain, its in vain
Cause they don't need it

Come Now Sleep är ett riktigt ambient album som istället för rå kraft förlitar sig mer på smarta kompositioner och långsamma passager som vävs ihop med fantastiska texter av Cody (inte för att det inte finns låtar med rå kraft, lyssna på Empire så förstår du.) Varje ton, varje virvelslag, varje textrad känns så väl igenomtänkta men tappar aldrig känslan av spontanitet och känslan av att det är deras hjärtan som spelar instrumenten. Känsla är ordet som passar in på hela albumet. Känsla.

Jag hörde Come now sleep för första gången någongång under 2009 och blev helt bortblåst. Kompositionerna, gitarrmelodierna, Codys emotionellt starka röst, trummorna! Verkligen allt är "top notch" så att säga. As Cities Burn låter verkligen som inget annat band någonsin, så unika är dom. Produktionen av albumet är fantastisk och lika så omslaget.

Jag rekomenderar alla musik intresserade människor att lyssna på detta album. Det har så mycket att erbjuda till alla, även om du är en Atheist eller icke-kristen.

Låtar som jag rekomenderar att börja med om du inte har lyssnat på As Cities Burn;

1. Empire
2. Our World Is Grey
3. TimothyAs Cities Burn - Come Now Sleep

1. Contact
2. Empire
3. The Hoard
4. This Is It, This Is It
5. Clouds
6. New Sun
7. Tides
8. Wrong Body
9. Our World Is Grey
10. Timothy

As Cities Burn;
Cody Bonette - Gitarr, Sång
Colin Kimble - Bas
Aaron Lunsford - Trummor
Chris Lott - Gitarr


Lyssna på albumet på spotify;
As Cities Burn – Come Now Sleep
Kommentera inlägget här: